Loading
ro ru en




Moldovenii în lume
Loading
10 Februarie 2014 | 10:25
Un şofer moldovean, penalizat în Italia
Poliţia italiană a reţinut un moldovean în localitatea Fermi ce transporta bunuri ce depăşeau limita admisibilă cu aproape 600 de kilograme, informează ilpiccolo.gelocal.it. Acesta a trezit suspiciuni pe motiv că camionul, cu numere de înmatriculare moldoveneşti, se deplasa cu o viteză foarte mică, fapt ce putea fi determinat de greutatea încărcăturii.
În urma controalelor efectuate, în camion au fost depistate mai multe scutere, anvelope şi bunuri de uz casnic, încărcătură asupra căreia șoferul moldovean deţinea acte de provenienţă.

Presa italiană precizează că moldoveanul va fi nevoit însă să achite o amendă pentru că greutatea încărcăturii depistate depăşea limita admisă de Codul Rutier italian cu 580 kilograme.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam