Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Decembrie 2015 | 16:20
Un spumant din Moldova, premiat cu argint la un concurs internaţional
Cea de-a 13-a ediţie a competiţiei Internaţionale „Effervescent du Monde” a adus în palmaresul unei companii autohtone o medalie de argint. În comisia de jurizare au participat mai mult de 100 de experţi, circa 50 la sută dintre aceştia provenind din afara Franţei.
Prestigioasa competiție s-a desfășurat în perioada 18 – 20 noiembrie în Franţa, înregistrând mai mult de 600 de mostre de vinuri spumante.

Medalia obținută în acest an, este a treia la număr decernată spumantelor marca Cricova. Prima a fost acordată spumantului „Cuvée Prestige” în 2008, urmată de succesul„Grand Vintage” anul roadei 2013.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam