Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Iunie 2014 | 14:07
Un strigăt de ajutor din partea unui tânăr de 26 de ani
„La 4 iunie a fost ziua mea de naştere, aceasta este a cincea zi de naştere de care eu nu mă pot bucura din plin. Sufăr de o boală grea care progresează rapid şi sunt nevoit să beau nişte pastile groaznice, pentru a nu simţi durerea care mă chinuie”, acest strigăt de ajutor a parvenit astăzi pe adresa electronică a redacţiei noastre din partea lui Alexandru Lopatenco, un tânăr de 26 de ani din Chişinău.
Alexandru suferă de cinci ani de scleroză multiplă, o maladie ce i-a afectat deja sistemul nervos și vederea, iar cu trecerea timpului totul se agravează.
Pe blogul său personal, tânărul povestește că, la începutul anului 2014, starea sa de sănătate a început să se agraveze și chiar dacă se definește a fi un om optimist, verdictul medicilor în urma unui control efectuat în luna aprilie îi umbrește existența.

„Sper că astăzi e ultima zi când sunt nevoit să caut bani pentru tratamentul pe care nimeni în țara mea nu-l face. Și cu ajutorul vostru eu voi reuși să fac această operație! Deja a trecut prea mult timp și starea mea de sănătate se agravează, iar medicii de la noi doar strâng din umăr. Eu am crezut că voi putea străbate de unul singur, că îmi va ajunge putere, dar boala s-a dovedit a fi mai puternică. Acum eu cer ajutor în această luptă de la voi!”

Prin intermediul unui spot video, Alexandru face un apel către toți oamenii cu suflet mare ca să îl ajute să-și îndeplinească visul de a trăi și de a fi sănătos. Pentru aceasta el are nevoie de 44 mii de dolari pentru o intervenție chirurgicală care poate fi făcută în California, SUA.Rechizitele bancare:

Pentru transfer în lei:

EXIMBANK-Gruppo Venetto Banca S.A.
BIC: EXMMMD22422
Contul beneficiarului: 2259047005MD2
Beneficiar: Lopatenco Alexandr Iuri
Codul CNP al beneficiarului: 2004001087257

Pentru transfer în euro:

Commerzbank AG, Frankfurt-pe-Main, Germania
Codul SWIFT: COBADEFF
Eximbank-Gruppo Veneto Banca Chişinău, Moldova
Codul SWIFT: EXMMMD22
Codul beneficiarului: MD32EX000225970000003829
Beneficiar: Lopatenco Alexandr Iuri

Pentru transfer în dolari:

The Bank of New York Mellon, New York, S.U.A.
Codul SWIFT: IRVTUS3N
Eximbank-Gruppo Veneto Banca Chişinău, Moldova
Codul SWIFT: EXMMMD22
Codul beneficiarului: MD06EX000002259047005US
Beneficiar: Lopatenco Alexandr Iuri

Mai multe detalii despre Alexandru Lopatenco găsiți pe blogul său -  http://alexlopatenco.blogspot.com/p/blog-page_25.html.

Datele de contact ale lui Alexandru Lopatenco:
+373-699-177-12
+373-797-322-15
e-mail alex.lopatenco@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/alex.lopatenco
Odnoklassniki: http://odnoklassniki.ru/alex.lopatenco
QIWI: +37369917712
PayPal: alex.lopatenco@gmail.com
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam