Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Noiembrie 2015 | 11:14
Un student moldovean, înjunghiat mortal într-o cameră de cămin la Iaşi
Un student din Republica Moldova de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, România, a murit, iar altul se află în stare gravă la spital după ce au fost înjunghiaţi luni dimineaţa, în camera de cămin, de un coleg. Cei doi au fost găsiţi după izbucnirea unui incendiu în camera de cămin, anunţă Agerpres.
"Din mărturia unui student, într-o cameră de cămin din C4, doi studenţi au fost înjunghiaţi de un al treilea. De asemenea, un alt student din aceeaşi camera a fugit, nu înainte de a da foc la camera. Pompierii şi cei de la SMURD au ajuns în jurul orei 7.03. Din nefericire, unul dintre tinerii înjunghiaţi, care era din Republica Moldova, chiar dacă s-a încercat resuscitarea lui timp de aproape o ora, a murit. Cel de-al doilea a fost transportat la terapie intensivă. Toţi sunt studenţi la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor. La acest moment acestea sunt datele obţinute pe baza mărturiei făcute de unul dintre studenţii din camera de cămin unde s-a petrecut incidentul", a menţionat pentru bzi.ro Bogdan Eduard Pleşcan, director administrativ al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”.

„Studentul înjunghiat în camera din căminul C4 din campusul studențesc Târgușor, ce aparține Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, se află în sala de operații”, a declarat  Diana Cimpoeșu, coordonatorul UPU-SMURD din cadrul spitalului „Sf. Spiridon”.

Potrivit medicului, studentul în vârstă de 20 de ani a fost adus în spital cu multiple răni la nivelul capului, abdomenului, membrelor inferioare și antebrațului.
„A fost intubat, tratat pentru șoc hemoragic, a suferit leziuni de căi aeriene. Se află în sala de operație din cauza unor leziuni înjunghiate în cap, torace și abdomen, leziune de ficat, antebraț și arteră radială. Leziunile suferite sunt importante. Echipa de medici care a intrat în sala de operație depune toate eforturile pentru a-l menține în viață", a declarat Diana Cimpoeșu.

„Am fost solicitați să intervenim la un cămin studențesc din Copou, unde la etajul unu a izbucnit un incendiu. În urma solicitării, am trimis două autospeciale și un echipaj medical. În cameră au fost găsite două paturi arse și două victime ale unei agresiuni. Una dintre ele se afla în stop cardio-respirator. S-a încercat resuscitarea timp de 45 de minute dar fără rezultat. Cea de-a doua victimă se află în stare gravă la spital”, a declarat pentru Agerpres Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași.

Agresorul, a cărei identitate este cunoscută, este căutat de polițiști pentru a fi dus la cercetări.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam