Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Noiembrie 2018 | 14:00
Un tânăr din Moldova a stabilit un nou record mondial la Campionatul Mondial la powerlifting
Dumitru Calmîc, sportiv din Republica Moldova, dar şi student al Universităţii Tehnice din Moldova (UTM), a stabilit un nou record mondial în cadrul Campionatului Mondial la powerlifting din Glasgow (Scoţia), scrie diez.md.
Dumitru Calmîc s-a clasat pe locul II și a stabilit un nou record mondial la împins din culcat – 127.5kilograme.
 
Tânărul a participat în cadrul Campionatului Mondial la powerlifting „WDFPF World Full Power 2018” în perioada 3-4 noiembrie.
 
„Te așteptăm cu drag să revii acasă, campionule”, se menţionează în mesajul pro-rectorului UTM, Dinu Țurcanu.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam