Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Februarie 2015 | 13:29
Un tânăr din Moldova este cercetat în Rusia pentru că transporta haşiş
Un bărbat de 27 de ani, originar din raionul Străşeni, a fost reţinut sâmbătă, 21 februarie, la Moscova. El este suspectat că ar face parte dintr-o grupare specializată în transportarea şi comercializarea haşişului, având rolul de transportator.
Reținerea a fost efectuată de către forțele de ordine din Federația Rusă în conlucrare cu ofițerii Inspectoratului General de Poliție. Suspectul a fost urmărit timp de câteva luni de către forțele de ordine din Republica Moldova, care au informat colegii ruși, iar după ce bărbatul a intrat pe teritoriul Federației Ruse, el a fost reținut.

Astfel, în urma percheziționării automobilului în care se afla suspectul, polițiștii au depistat 45 de kg de hașiș.

În prezent, bănuitul se află în arestul forțelor de ordine din Federația Rusă. Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații cercetează cazul în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor şi persoanelor implicate.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam