Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Iunie 2014 | 12:43
Un tânăr din Moldova şi-a expus părerea într-un editorial „The Guardian”
Daniel Vodă, un tânăr din Republica Moldova, alături de alţi 14 tineri din spaţiul CSI, apare într-un editorial intitulat „Copiii revoluţiei. Istoriile ţărilor ex-sovietice trecute prin inima tinerei generaţii născute în state independente”, publicat de cotidianul britanic „The Guardian”.
Tânărul de 22 de ani care a activat în calitate de redactor-prezentator la Radio Moldova, iar actualmente este moderatorul emisiunii pentru tineri „Avangaraj” de la Moldova 1, se arată încrezător în viitorul său, menționând în articol că trăiește în vremea marilor oportunități.

„În ultima vreme Republica Moldova a dovedit Uniunii Europene că este un partener stabil, previzibil și constructiv. Noi așteptăm cu nerăbdare accelerarea ambițiilor noastre europene” a declarat pentru „The Guardian” tânărul care este student la Relații Internaționale, USM, și co-fondator al Institutului Tinerilor Ambasadori.

„Ţara mea mi-a oferit şansa de a obţine o educaţie de calitate acasă, bucuria să-mi văd buneii îmbătrânind frumos, părinţii adunând clipe minunate alături de mine şi fraţii mei. Tot ce pot să-i ofer în schimb e priceperea, convingerea şi acţiunea de a o mişca înainte” a menționat Daniel pe un site de socializare cu referire la articolul din „The Guardian”.

Jurnalistul Justin Burke subliniază în articolul său că din punct de vedere economic, Moldova rămâne a fi unul dintre cele mai sărace state din Europa. Daniel povestește că părinții săi erau nevoiți să lucreze concomitent la mai multe locuri de muncă pentru a-și menține familia. „Standardele de viață se îmbunătățesc de la an la an, iar calitatea vieții este mai bună decât era cu cinci ani în urmă, zece sau 15”, afirmă Daniel pentru „The Guardian”.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam