Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
26 Octombrie 2018 | 14:47
Un tânăr din Moldova s-a stins din viaţă după un accident rutier în Italia
Un moldovean în vârstă de 18 ani s-a stins din viaţă, miercuri seara, într-un spital din oraşul Padova (Italia), după un accident rutier produs sâmbătă, 20 octombrie. Tânărul, împreună cu patru prieteni s-au răsturnat cu maşina într-o prăpastie de la marginea drumului, scrie IPN.
Presa locală scrie că tânărul care a decedat la spital era pasager. Automobilul era condus de un prieten, la fel moldovean, care a suferit răni ușoare și a fost externat în seara producerii accidentului. Pe bancheta din spate mai erau trei tineri, doi moldoveni și un olandez. Medicii estimează că ei vor rămâne spitalizați între zece și 30 de zile.

Operațiunea de recuperare a durat în jur de trei ore. Conform informațiilor preliminare, accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive. Versiunea că șoferul ar fi consumat alcool este exclusă. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam