Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Ianuarie 2016 | 10:15
Un tânăr moldovean a decedat în urma unei avalanşe în Alpii francezi
Cinci membri ai Legiunii străine franceze, printre care şi un cetăţean moldovean, a decedat în urma avalanşei care a avut loc luni, 18 ianuarie, la Valfréjus, în timp ce participau la un exerciţiu de antrenament în Alpii francezi, informează Mediafax cu referire la blogul defense.blogs.lavoixdunord.fr.
Potrivit informației publicate pe blog, cetățeanul Republicii Moldova care a decedat este Gheorghe Palade, în vârstă de 21 de ani.

„Comunicarea a luat timp, deoarece a fost necesară informarea familiilor, care trăiesc în ţări îndepărtate", precizează această sursă.

Alţi şase au fost răniţi, dintre care doi se află în stare gravă, potrivit blogului.

Avalanşa a avut loc pe 18 ianuarie la Valfréjus, unde 51 de militari participau la un exerciţiu de antrenament pe schiuri. O operaţiune de salvare a militarilor a fost lansată.

Legiunea străină este un serviciu din cadrul armatei franceze, la comanda căruia se află ofiţeri francezi, dar care recrutează soldaţi din ţări din întreaga lume.

Săptămâna trecută, doi adolescenţi care participau la o excursie şcolară şi un turist ucrainean au murit într-o altă avalanşă în Alpii francezi.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam