Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Octombrie 2015 | 10:49
Un tânăr moldovean a fost înjunghiat în Italia
Un tânăr de 22 ani din Republica Moldova se află în stare gravă într-un spital din Parma, Italia, după ce a fost înjunghiat de mai multe ori pe o stradă pietonală, informează ilmessaggero.it.
Potrivit presei italiene, atacul asupra bărbatului a fost săvârșit ieri, 22 octombrie, în jurul orei 17.30, pe o  stradă pietonală din localitate. Moldoveanul a fost atacat de un albanez care i-a aplicat lovituri în piept și abdomen.

Tânărul a fost salvat de trecătorii care au chemat ambulanța.

„Incidentul a survenit în urma unor reglări de conturi între cei doi”, scrie sursa citată.

Atacatorul este dat în căutare de oamenii legii din Italia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam