Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Martie 2015 | 16:42
Un târg al produselor de post va avea loc la Chişinău
Preşedinta Asociaţiei moldo-britanice „Vatra”, Tamara Şchiopu, va organiza la Chişinău, cel de-al doilea târg de post „Vegan Show”. Evenimentul va avea loc duminică, 22 martie, la Centrul pentru copii şi tineret „Artico”.
„Acest eveniment are ca scop promovarea nutriţiei sănătoase şi diverse în perioada de post, a bucatelor tradiționale de post, precum şi a produselor alimentare autohtone. Suntem siguri că agricultorii şi prelucrătorii autohtoni au ce să prezinte publicului larg, celor care postesc şi nu numai. De la făină până la mirodenii, de la supă până la colțunași și cocktailuri de post,  lapte de migdale, vlăstare verzi, fructe în ciocolată, uleiuri și sucuri fresh – toate vor fi la dispoziția vizitatorilor”, a menționat nutriționistul Tamara Șchiopu .

Agenda evenimentului include masterclass - uri cu degustări de bucate de post, pregătite de bucătari profesioniști, cafenea de post, jocuri şi activități pentru copii, tombole.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam