Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Martie 2018 | 16:46
Un târg moldovenesc la Chicago cu ocazia Mărţişorului
Moldovenii, oriunde s-ar afla, nu uită de unde au pornit, dar nici de cei rămaşi acasă. Comunitatea moldovenilor din Chicago, de exemplu, a organizat recent un frumos eveniment pentru a celebra mărţişorul. Evenimentul a debutat cu un târg de expoziţie, la care vizitatorii au găsit o gamă largă de produse. Mărţişoarele puse în vânzare au fost cumpărate foarte repede, la fel şi obiectele scoase la licitaţie ş-au găsit cumpărătorii.
Şi în acest an, comunitatea moldovenilor din Chicago şi-a întâmpinat oaspeţii la cea de-a patra ediţie a târgului „Mărţişor de la Chicago 2018”. Evenimentul, de la an la an, adună şi mai multă lume. Acesta s-a desfăşurat într-un local frumos, proprietarul căruia este un moldovean.

Ediţia a patra a „Mărţişorului de la Chicago”, a fost dedicată persoanelor de toate  vârstele. Fiecare a avut posibilitatea să procure mărţişoare tradiţionale, dar şi multe alte obiecte create de artişti şi creatori moldoveni.

La mare căutare au fost brăţările din mărgele, pietre sau fire colorate. Totodată, publicul a fost delectat cu delicii culinare tradiţionale, dar şi cu un program artistic variat. O atenţie deosebită au atras-o bucatele tradiţionale, dar şi produsele apicole, aduse pentru a fi promovate în rândul americanilor.

Sărbătoarea a avut şi un scop nobil. Astfel, banii colectaţi, o mie de dolari, vor ajunge la două familii, aflate la limita sărăciei în Moldova.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam