Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Martie 2015 | 13:36
Un taximetrist din Bucureşti reţinut pentru tâlhărie asupra unei basarabence
Poliţiştii bucureşteni au identificat şi reţinut un bărbat din Bucureşti (România), bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie şi agresiune sexuală asupra unei fete din Republica Moldova, informează mediafax.ro.
Tânăra, de 23 de ani,  a depus plângere în dimineaţa zilei de 28 februarie, când a avut loc incidentul, reclamând că şoferul taxiului cu care se deplasase, a deposedat-o, prin violenţă, de telefonul mobil şi de geanta în care avea actele şi o sumă de bani. De asemenea, în plângere, fata a menţionat că bărbatul i-a propus să întreţină cu ea raporturi sexuale, fără a exercita presiuni fizice asupra sa.

În urma investigaţiilor efectuate poliție, precum şi pe baza datelor obţinute din audierea mai multor persoane, a fost identificat bărbatul de 35 de ani, care, până în urmă cu puţin timp, a activat ca taximetrist.

În urma audierii acestuia, s-a reuşit recuperarea telefonului mobil, a genţii, precum şi a unei părţi din bunuri.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam