Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Octombrie 2015 | 11:12
Un teatru din capitală reprezintă Moldova la un festival din Mongolia
Teatrul „De pe strada Trandafirilor” reprezintă Republica Moldova la un festival internaţional din Mongolia, care se desfăşoară până pe 6 octombrie în oraşul Ulan-Bator, scrie Moldpres.
Directorul artistic al teatrului, Iuri Harmelin, a specificat că Teatrul „De pe strada Trandafirilor” va prezenta publicului mongol monospectacolul-spovedanie „Vernite mne moiu jizni, pojaluista...” de A. Krupin, regie şi scenografie - Iuri Harmelin.

Cu acest monospectacol, actorul Dmitri Dubina a câștigat Premiul pentru cel mai bun rol masculin la Concursul Internaţional „Koleada Plays”, care a avut loc în iunie curent, în oraşul Ekaterinbug, Federaţia Rusă, a precizat directorul.

Teatrul „De pe strada Trandafirilor” a mai prezentat spectacole în Germania, Ţările Baltice, Cipru, Rusia și Ucraina, notează sursa citată.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam