Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Noiembrie 2014 | 16:01
Un vin produs în Moldova, declarat vinul săptămânii în Marea Britanie
Vinul „Rara Neagră de Purcari” a fost recunoscut vinul săptămânii în Marea Britanie de către Tom Cannavan, cea mai mare autoritate în materie de vinuri de pe tărâmul englezesc.
„Moldova este una dintre țările mici, necunoscute, care de la căderea Uniunii Sovietice, și-a găsit, treptat, drumul în lumea vinurilor bune. Mă bucur să găsesc vinurile voastre pe rafturile magazinelor din Marea Britanie”, a zis Tom Cannavan, autorul emisiunii „Wine of the Week”. 

Vinul săptămânii este ales conform unor criterii minuțioase de calitate, preț și valoare. Emisiunea „Wine of the Week” a apreciat, de-a lungul timpului, vinuri din cele mai mari țări vinicole: Noua Zeelandă, Spania, Franța, Portugalia, Uruguay, Argentina, Italia, etc.

Potrivit unui comunicat al companiei „Purcari”, „Rara Neagră de Purcari” este un vin roșu sec, din struguri 100% Rara Neagră, selectați manual. Are un gust plin, catifelat, cu note de fructe uscate și vanilie. Vinul este de categoria rezervă, maturat în barrique-uri franțuzești Seguin Moreau și Mercier.
Rara Neagră poate fi pe drept considerat vinul-simbol al regiunii Moldova, strugurii indigeni fiind descoperit încă din perioada geto-dacilor.

Referindu-se la Rara Neagră, Tom Cannavan a spus: „Pinot întâlnește Sangiovese, care întâlnește Malbec-ul. Un vin delicios, diferit și neașteptat”.
Expertul de vinuri la BBC, The Huffington Post și wine-pages.com, Tom Cannavan este pionierul vinului promovat pe Internet și a fost declarat „Wine Writer of the Year” în 2010, de industria de vinuri din Portugalia.

De curând, Vinăria Purcari colaborează cu cel mai mare și mai vechi distribuitor de vinuri din Londra - Berry Bros. & Rudd, astfel vinurile Purcari pot fi găsite în Marea Britanie.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam