Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Decembrie 2015 | 15:37
Universitatea de Medicină de la Chişinău a semnat un Acord de cooperare cu un spital din Polonia
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova şi Spitalului Clinic al Universităţii „Maria Sklodowska-Curie” din oraşul Bialystok, Polonia, au semnat, la 14 decembrie, un Acord de cooperare.
Potrivit Ambasadei Moldovei la Varșovia, Acordul a fost semnat de profesorul universitar Anatolie Taran de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

Principalele obiective ale acestui Acord constau în efectuarea schimbului de experienţă şi preluarea bunelor practici în ceea ce priveşte studiile postuniversitare şi formarea continuă a medicilor din cadrul catedrei de ortopedie-traumatologie a USMF „Nicolae Testemiţanu” şi secţiilor Spitalului Clinic de Traumatologie Ortopedie.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam