Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Martie 2015 | 14:50
Universităţi din 10 ţări îşi vor prezenta ofertele de studii la Chişinău
Peste trei mii de studenţi din Republica Moldova sunt aşteptaţi la ediţia a doua a celui mai mare târg de universităţi, Târgul Moldovan International Education Fair (MIEF), ce se va desfăşura în perioada 20 - 21 martie, la Centrul Internaţional de Expoziţii „Moldexpo”.
Potrivit organizatorilor, la MIEF vor fi prezenți reprezentanți a mai multor universități din zece țări, care vor prezenta mai multe oferte de burse decât cele de anul trecut.

„Anul acesta avem un număr record de înregistrări online”, a remarcat Terentie Carp, coordonatorul proiectului MIEF. El a subliniat că noutatea acestei ediții este faptul că tinerii vor putea lua parte la școli de vară.

Potrivit organizatorilor, vizitatorii la Târgul Moldovan International Education Fair vor putea interacționa cu reprezentanții universităților și vor putea afla amănunte despre programele de studii disponibile, alături de informații utile care le pot ușura procesul de aplicare la universitatea dorită.

Organizatorii au menționat că eligibili pentru a aplica la burse în cadrul unui program de mobilitate sunt acei tineri care sunt activi și își doresc perfecționarea unei limbi străine.

Mariana Gurghiș este una dintre studentele din Republica Moldova care a studiat timp de o lună în Spania în cadrul programului de mobilitate „Erasmus +”. „Orice bursă nu e doar o activitate academică pe care o ai înafara țării, este și o conlucrare cu persoane care diferă ca educație,  religie, mod de a percepe lucrurile”, a menționat Mariana.

La prima ediție a Târgului Moldovan International Education Fair au participat circa 1600 de studenți, iar 200 de tineri din Republica Moldova au plecat cu o bursă în străinătate, principalele destinaţii fiind universităţile din Grecia, Elveţia, Olanda şi Marea Britanie.

Evenimentul este organizat de Moldovan International Education Fair (MIEF) în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului. Intrarea la târg este gratuită.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam