Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Mai 2016 | 15:02
Un moldovean stabilit în Irlanda a construit un stadion la Brăviceni, Orhei
Sportivul moldovean, Ion Lazarenco-Tiron, stabilit cu traiul în Irlanda, a construit un stadion de fotbal după standarde europene în satul Brăviceni, raionul Orhei.
Potrivit unui comunicat de presă, inaugurarea stadionului va avea loc joi, 25 mai. În cadrul aceluiași eveniment va fi lansată campania „Cupa Verde”, susținută financiar în cadrul programului de granturi Diaspora Engagement Hub al Biroului pentru Relații cu Diaspora (BRD).

Campania „Cupa Verde” constă în formarea a trei echipe de fotbal de copii, dar și extinderea ei pe întreg teritoriul țării, în special în localitățile rurale.

Ion Lazarenco-Tiron este înotător în ape deschise. În prezent, sportivul își propune să bată un nou record personal, înotând cele șapte strâmtori de cursă lungă și cele mai greu de înotat din întreaga lume, rezultat obținut de doar șase persoane de pe glob. Până acum, Ion a înotat trei din cele șapte strâmtori: Gibraltar, La Manche și strâmtoarea Nordică. În 2016 sportivul planifică să înoate Canalul Catalina î și Canalul Molokai.

Fondurile colectate în cadrul acestor evenimente, atât din partea membrilor diasporei, cât și din partea sponsorilor corporativi vor fi folosite pentru proiectul „Sportul unește”.
 
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam