Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Februarie 2014 | 11:12
Unul dintre cele mai sărace oraşe din România, atractiv pentru moldoveni
În mod paradoxal, unul dintre cele mai sărace oraşe din România a devenit destinaţia preferată a moldovenilor. Astfel, numai în luna ianuarie a acestui an, aproape 500 de cetăţeni din Republica Moldova s-au stabilit în judeţul Vaslui, scrie evz.ro.
„Nimeni nu cunoaște încă motivația acestora, dat fiind faptul că locuitorii orașului trăiesc la limita sărăciei, locurile de muncă sunt o raritate, iar turiștii străini nici nu au auzit de numele acestui județ”, subliniază publicația.

„Din totalul de 3.902 persoane puse în legalitate în luna ianuarie a acestui an, la serviciile de evidenţă a populaţiei din Vaslui, Huşi, Negreşti şi Murgeni au fost solicitate, ca urmare a schimbării domiciliului, 545 de acte de identitate. În total, 495 de persoane au fost puse în legalitate ca urmare a restabilirii domiciliului în România. Este vorba de cetăţenii români, proveniţi din Republica Moldova în principal”, a spus Dorina Rădăşanu, şefa Serviciului Judeţean de Evidenţă a Populaţiei Vaslui.

E de menționat că cele mai multe cereri, 484, au fost la Serviciul de Evidenţă din municipiul Vaslui.
 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam