Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Mai 2016 | 12:00
Unul dintre moldovenii care au participat la jaful de la Verona, capturat la Vama Albiţa
Unul dintre moldovenii care au participat la jaful de la muzeul din Verona, a fost reţinut noaptea trecută în punctul de trecere a frontierei Albiţa, pe sensul de intrare în România, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la adevarul.ro.
Sursa citatată notează că moldoveanul a  fost condus sub escortă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Judecătorii au dispus arestarea lui preventivă provizorie pentru 15 zile, urmând ca pe 9 mai, instanţei să îi fie comunicat mandatul european de arestare tradus în limba română, în vederea efectuării formalităţilor privind extrădarea moldoveanului.

17 tablouri  au fost furate pe 19 noiembrie 2015 de indivizi mascaţi din Muzeul Castelvecchio din Verona.  Potrivit procurorilor italieni, la furt au participat 10 moldoveni şi trei italieni.

Inspectoratul Naţional de Investigaţii din Moldova a anunţat pe 15 martie că trei moldoveni au fost reţinuţi pe teritoriul ţării. Alţi şase moldoveni şi doi italieni care fac parte din grupare au fost arestaţi de procurorii din Verona. 
Postat de: Svetlana Cojocaru
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam