Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 August 2015 | 12:42
UPDATE: Trei copii şi o femeie au murit în accidentul din România
Trei copii şi o femeie, toţi din Republica Moldova, au decedat în această dimineaţă, în urma unui accident care s-a produs în judeţul Brăila din România. Autocarul cu pasageri, care venea din Istanbul spre Chişinău, s-a răsturnat. Alte 21 de persoane au fost rănite, relatează Radio Moldova Actualităţi.
„Iniţial se relata că au decedat doi pasageri, dar după ce autobuzul a fost ridicat cu o macara, a fost descoperit cadavrul celui de-al treilea copil. Doi din copiii decedaţi sunt fraţi”, a declarat, pentru un post privat de televiziune, Raed Arafat, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne din România.

„La spitalele din Brăila și Galați au fost transportați 21 de persoane rănite, cu diferite grade de gravitate. Momentan, la nivel Ministerului, la Centrul de Coordonare ținem legătura cu unitățile de urgență din Galați și Brăila, sunt două elicoptere în regim de așteptare, în cazul în care va fi nevoie să transferăm oricare dintre răniți către spitalele din București. La acest moment nu s-a considerat necesar acest lucru” a menționat Raed Arafat.

Poliţia română operează cu două ipoteze pentru cauzele care ar fi putut provoca accidentul - fie că şoferul a adormit la volan, fie că nu a ajustat viteza la şoseaua udă.

Potrivit ofițerului de presă al Ministerului de Externe de la Chișinău, Ana Taban, autocarul era înmatriculat în Turcia şi transporta 36 de pasageri.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam