Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 August 2015 | 09:09
Valentina Naforniţă va susţine un recital la Festivalul Internaţional de la Edinburgh
Soprana originară din Republica Moldova, Valentina Naforniţă, noua vedetă a Operei de Stat din Viena, va concerta miercuri, 12 august, la Queen's Hall, numele acesteia regăsindu-se în 2015 în selecţia oficială a Festivalului de la Edinburgh, Scoţia, anunţă Agerpres.
Soprana va fi acompaniată pe scena de la Edinburgh de renumitul pianist Roger Vignoles, considerat unul dintre cei mai valoroși acompaniatori din lume și o autoritate mondială în domeniul muzicii vocal-camerale și de operă.

Potrivit sursei citate, recitalul sopranei, centrat pe repertoriul de succes al perioadei romantice, va cuprinde piese de Faure, Liszt, Bartok, Rahmaninov, Ceaikovski și Dvorak.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam