Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Septembrie 2015 | 12:43
Valeriu Canţer - laureat al Premiului pentru ştiinţă al Academiei „Mihai Eminescu” din România
Academicianul Valeriu Canţer a devenit laureat al Premiului pentru ştiinţă, acordat de Academia Internaţională „Mihai Eminescu” din România, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Înmânarea premiului şi a medaliei „Mihai Eminescu” a avut loc recent, la Craiova, în cadrul celei de-a 16-a festivităţi a laureaţilor. Concomitent a avut loc şi cea de-a treia ediţie a Festivalului mondial de poezie „Mihai Eminescu”, la care au participat peste 60 de poeți și oameni de știință din 30 de țări.

„Mihai Eminescu nu a fost doar un om al poeziei, a fost în primul rând un om al cunoașterii. E necesar în perioada modernă să urmăm gândul lui Eminescu, ca să integrăm arta, cultura, știința, literatura”, afirmă Valeriu Canțer.

În acest an, Academia Internaţională „Mihai Eminescu” a acordat premiul pentru poezie scriitorului belarus Uladzimir Niakliaeu.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam