Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 August 2015 | 14:54
Valeriu Streleţ: Vă mulţumesc pentru că promovaţi imaginea Republicii Moldova în întreaga lume
Guvernul depune eforturi consolidate pentru a accelera implementarea reformelor, a readuce stabilitatea şi prosperarea în Republica Moldova, ceea ce îi va motiva pe moldoveni să revină acasă. Declaraţiile aparţin prim-ministrului Valeriu Streleţ şi au fost făcute la lansarea ediţiei a doua a Zilelor Diasporei.
„Mă bucur pentru moldovenii plecați peste hotare, care au reuşit să se afirme în ţări în care nimeni nu îi cunoştea şi au devenit oameni de valoare, care au o poziţie înaltă în societate, dar şi un cuvânt de spus. Vă mulţumesc pentru că promovaţi consecvent imaginea Republicii Moldova şi vă implicaţi energic în activităţi menite să familiarizeze străinii cu tradiţiile, cultura şi calităţile poporului nostru, apreciate în lumea întreagă”, a spus Valeriu Streleţ.

Premierul i-a îndemnat pe reprezentanții diasporei moldovenești să se implice la definitivarea Strategiei „Diaspora-2025”, document ce va contribui la construirea unei platforme de comunicare dintre autorități și moldovenii aflați în afara țării. „Din postura mea de Prim-ministru, vreau să vă asigur că vocea voastră este auzită, în primul rând prin intermediul Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, iar doleanţele expuse cu mai multe ocazii se află şi ele pe lista priorităţilor care trebuie realizate cât mai curând”, a susţinut Valeriu Streleț.

Evenimentul este organizat pentru al doilea an consecutiv de Guvernul Republicii Moldova, prin intermediul Biroului pentru Relații cu Diaspora. Zilele Diasporei se desfăşoară în perioada 28-30 august. În această perioadă, autoritățile moldovenești, reprezentanții diasporei și cei ai partenerilor internaționali vor discuta asupra proiectului Strategiei „Diaspora 2025”, implicarea și valorificarea potențialului uman al diasporei, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam