Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Decembrie 2015 | 12:25
Valeriu Turea îşi va prezenta la Chişinău amintirile din Portugalia imortalizate în fotografie
Şeful Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, Valeriu Turea, îşi va lansa joi, 10 decembrie, expoziţia fotografică cu genericul „Pisicile din Cimitirul Plăcerilor: O aventură fotografică portugheză a ambasadorului Valeriu Turea”. Evenimentul va avea loc în Filiala Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă” din incinta Teatrului „Licurici”.
Potrivit organizatorilor, Valeriu Turea, ex-ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia, oferă publicului o expoziţie inedită de fotografii, care prezintă comunitatea felinelor din Cimitirul Plăcerilor din Lisabona, locul unde îşi dorm somnul de veci mai multe personalităţi portugheze.

De asemenea, în cadrul evenimentului va fi lansată cartea „Quanto vale a amizade = Cât face să ai un prieten?” de Maria Lúcia Carvalhas, ilustrată de Raquel Pinheiro. Traducerea în română îi aparţine lui Valeriu Turea.

La eveniment vor participa elevi şi cadre didactice de la liceele „Gheorhe Asachi”, „Dante Alighieri” şi „Waldorf” din Chişinău.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam