Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Decembrie 2015 | 14:40
Valeriu Turea se va întâlni cu reprezentanţii diasporei din Spania şi Portugalia
Şeful Biroului pentru Relaţii cu Diaspora (BRD), Valeriu Turea va participa la evenimente organizate de asociaţiile de moldoveni din Barcelona, Girona şi Lisabona cu ocazia sărbătorilor de iarnă, precum şi la o serie de întâlniri cu oficialităţile din Spania şi Portugalia.
De asemenea, șeful BRD va întreprinde o vizită la Camera municipală Barcelona și va avea o întrevedere cu Jaume Planas Debes, consul onorific al Republicii Moldova la Barcelona.
 

La Lisabona, Valeriu Turea se va întâlni cu reprezentanții mai multor asociații și membrii diasporei, va discuta cu conducerile camerelor municipale înfrățite cu localități din Republica Moldova, va avea o întrevedere cu Înaltul Comisar pentru Dialog Intercultural al Portugaliei și va participa la cea de-a V-a ediţie a Festivalului internaţional de datini şi obiceiuri de iarnă „Deschide uşa, creştine". Evenimentul va avea loc pe 20 decembrie, în localitatea Palmela.

În cadrul întâlnirilor cu membrii diasporei vor fi abordate mai multe subiecte, inclusiv implicarea cetățenilor Republicii Moldova de peste hotare pe dimensiunea Migraţiune și Dezvoltare, Strategia naţională „Diaspora - 2025".

 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam