Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Mai 2014 | 10:05
Vasile Bumacov va primi titlul Doctor Honoris Causa în România
Ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Vasile Bumacov, i se va acorda titlul „Doctor Honoris Causa”. Manifestarea va avea loc la 30 mai în incinta Universităţii „Regele Mihai I al României” din Timişoara, România.
În cadrul aceluiași eveniment, ministrul Bumacov va avea o întrevedere cu reprezentanții diasporei din România.

Vasile Bumacov este Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova din anul 2011,  iar la 30 noiembrie în același an a fost decorat cu ordinul „Gloria Muncii”.

Oficialul moldovean este autor a 56 publicaţii ştiinţifice naţionale şi internaţionale, inclusiv,  25  invenţii în domeniul mecanizării agriculturii și tehnologiilor agricole.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam