Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Aprilie 2015 | 16:04
Vasile Romanciuc a împărtăşit creaţia sa copiilor moldoveni din Portugalia
La invitaţia Asociaţiei „Tezaur” şi a Şcolii parohiale din Faro, Vasile Romanciuc a participat la inaugurarea cenaclului literar din Portugalia care-i poartă numele. La eveniment a fost prezent Valeriu Turea, Ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia.
Poetul a fost întâmpinat cu căldură de către cititorii săi fideli, mari şi mici, care au citit din poeziile îndrăgite, i-au pus multe întrebări şi i-au ascultat mărturisirile. Vasile Romanciuc le-a dăruit copiilor o bibliotecă alcătuită din cărţile sale şi din alte cărţi din patrimoniul literaturii naţionale şi universale.

La serată au fost prezenți și copiii moldovenilor care locuiesc în sudul Portugaliei, reprezentanții Centrul de Cultură şi Artă „Trei Culori” din Almada şi Asociaţia „Mioriţa” din Barreiro.

Cenaclul a fost întemeiat acum câteva luni, timp în care animatorii săi au reuşit să organizeze două serate literare. Evenimentul a fost sprijinit financiar de către Biroul Relaţii cu Diaspora.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam