Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Ianuarie 2016 | 13:03
Versurile lui Mihai Eminescu vor răsuna la Paris pe muzica compozitorului Eugen Doga
Cultura este cartea de vizită a unui popor, prin care ţi confirmă identitatea. După ce pe data de 15 ianuarie, în contextul Zilei Naţionale a Culturii, la Bucureşti, a avut loc un spectacol muzical, piloni spirituali fiind Mihai Eminescu şi Eugen Doga, evenimentul va fi reeditat în această seară la Paris, relatează Radio Moldova Actualităţi.
„Opera poetului Mihai Eminescu însemnă, înainte de toate, trăirea intensă a dorului de mamă, de iubită, de patrie. Este hotarul conștiinței dincolo de care ajungem mai senini, mai rezistenți. Am ales să celebrăm, prin creația maestrului Eugen Doga, compozitorul care a adunat peste două sute de romanțe scrise pe versurile lui Mihai Eminescu”, a declarat Iuliana Gorea Costin, consilier în cadrul Compartimentului  Înaltului Reprezentant al Guvernului României pentru Republica Moldova.

Evenimentul va avea loc la Paris în spațiile Ambasadei României.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam