Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Octombrie 2015 | 15:41
Veste bună pentru cei care muncesc în Rusia
Veste bună pentru cetăţenii Republicii Moldova care muncesc sau vor să muncească în Federaţia Rusă. În regiunea Moscova a fost deschis un nou oficiu al Serviciului Migraţional, relatează Mesager.
În cadrul acestui oficiu se vor elibera toate actele necesare prin intermediul unui singur ghișeu, printre care patente de muncă, certificate medicale și de evaluare a nivelului de cunoaștere a limbii ruse.

De asemenea, aici funcționează un oficiu pentru ocuparea forței de muncă, unde și-au depus ofertele zeci de companii interesate să angajeze cetățeni străini.
Postat de: Svetlana Cojocaru
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam