Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Februarie 2014 | 15:55
Viceministrul de Externe s-a întâlnit cu reprezentanţii diasporei de la Roma
Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iulian Groza, a efectuat, în perioada 30 ianuarie - 1 februarie 2014, o vizită de lucru la Roma, unde a avut o reuniune la sediul ambasadei R. Moldova cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti. Diplomatul moldovean a informat despre situaţia internă din R. Moldova şi priorităţile agendei europene a ţării noastre pe parcursul anului curent.
Totodată, părțile realizat un schimb de opinii cu privire la modalitățile de informare a cetățenilor moldoveni aflați peste hotare despre condițiile regimului fără de vize cu UE, beneficiile de pe urma semnării Acordului de Asociere RM-UE, precum și alte subiecte legate de promovarea imaginii țării noastre în Italia.

Oficialul moldovean a avut întrevederi cu Marta Dassù, viceministrul italian al Afacerilor Externe, şi Armando Varricchio, consilierul diplomatic al Preşedintelui Consiliului de Miniştri al Italiei. Principalele teme abordate în dialogul cu oficialii italieni au vizat obiectivele R. Moldova  pe parcursul preşedinţiei Italiene a Uniunii Europene (semestrul II, 2014). In context, au fost date asigurări că Italia va susține decizia de abolire a regimului de vize de către UE pentru cetățenii moldoveni, salutând rezultatele obținute la acest capitol de R. Moldova.

Părțile au discutat și alte subiecte de pe agenda relațiilor bilaterale, în special, despre oportunitățile de investiții în R. Moldova pentru companiile italiene și situația cetățenilor moldoveni care muncesc în Italia.

De asemenea, viceministrul Iulian Groza a participat la o masă rotunda organizată de Iniţiativa Europeană pentru Stabilitate (ESI), organizație europeană nonguvernamentală care promovează abolirea vizelor și continuarea procesului de extindere a Uniunii Europene.
 
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam