Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Iulie 2015 | 09:45
Victimele accidentului din Bulgaria, transportate la Chişinău
Cei trei cetăţeni moldoveni răniţi într-un accident rutier produs în Bulgaria au fost aduşi la Chişinău, anunţă Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.
Echipajul SMURD cu șase angajaţi a reuşit ieri să preia sinistraţii din orașul Varna şi să-i aducă la Chişinău. Autospeciala cu persoanele traumatizate a ajuns în capitală ieri noaptea către ora 23.00. Echipa serviciului a acordat asistenţa necesară calificată pentru ca victimele să poată suporta călătoria.

Amintim că săptămâna trecută o familie din patru persoane a avut de suferit în urma unui accident de circulaţie. În urma impactului, soții, precum și feciorul acestora de 15 ani au primit diverse traumatisme. Fiica în vârstă de 13 ani nu a supravieţuit accidentului.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam