Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Aprilie 2015 | 16:33
Victimele din 7 aprilie 2009 – comemorate la Varşovia
Echipa Ambasadei Republicii Moldova la Varşovia a depus flori la drapelul Republicii Moldova. Astfel, reprezentanţii oficiului diplomatic au comemorat victimele evenimentelor din 7 aprilie 2009.
Amintim că în acest an se împlinesc şase ani de la tragicele evenimente din 7 din aprilie 2009, care s-au soldat cu sute de tineri maltrataţi în comisariate şi decesul a patru persoane, inclusiv a tânărului Valeriu Boboc.

Cu  această ocazie, în seara zilei de ieri, primăria municipiului Chişinău a organizat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, acţiunea „Flacăra libertăţii”. Manifestarea s-a desfăşurat la locul unde a fost omorât tânărul Valeriu Boboc, în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam