Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Aprilie 2015 | 10:06
Victimile din aprilie 2009 comemorate de studenţii basarabeni din Bucureşti
Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti a organizat în seara zilei de 7 aprilie în Piaţa Universităţii o acţiune prin intermediul căreia a comemorat victimele din aprilie 2009.
 „Basarabenii i-au comemorat pe cei maltratați pentru idealurile democrației, libertății și demnității naționale, iar, pe de altă parte, și-au arătat stupefacția și indignarea pentru faptul că, deși au trecut 6 ani, nimeni nu a răspuns pentru crimele și abuzurile comise în noaptea de 7 spre 8 aprilie”, declară organizatorii.

„După 6 ani nici o persoană responsabilă nu a fost condamnată pentru abuzurile și crimele din noaptea dintre 7 și 8 aprilie. Idealurile cerute atunci de marea majoritatea cetățenilor Republicii Moldova au fost trădate anul acesta când coaliția de guvernare a acceptat coabitarea cu comuniștii. Câţi ani trebuie să mai treacă pentru a se face dreptate şi pentru a ne putea bucura de libertate, demnitate, justiție şi adevăr ?!”, se arată în comunicatul de presă al OSB București.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam