Loading
ro ru en




Moldovenii în lume
Loading
02 Ianuarie 2014 | 11:58
Victor Lutenco: În 2013, Guvernul a susţinut diaspora
„Guvernul Republicii Moldova a susţinut considerabil diaspora, în anul 2013, fapt ce s-a făcut simţit, în special, în procesul de pregătire pentru sărbătorile de iarnă”, de această părere este şeful Biroului pentru relaţii cu diaspora, Victor Lutenco.
„Am reușit să susținem 43 de evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă care au fost organizate de moldovenii de peste hotare”, a precizat oficialul de la Chișinău. El a mai spus că, în 2014, Biroul își propune să susțină un număr mai mare de asociații și nu doar în perioada sărbătorilor de iarnă, dar și cu alte ocazii.

”Mesajul meu este unul de mulțumire. Le urez curaj, optimism și entuziasm în anul nou. De asta avem nevoie pentru a dezvolta și a crește Republica Moldova până la nivelul la care cei de aici să își dorească să rămână în țară, dar și cei care sunt peste hotare să vrea să se întoarcă. Deși sună prea idealist, acesta este direcția spre care noi mergem”, a mai declarat Victor Lutenco pentru Radio Moldova.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam