Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Aprilie 2018 | 11:40
Vin moldovenesc la o expoziţie din Italia
Cinci feluri de vinuri moldoveneşti vor putea fi degustate pe 14 aprilie la San Martino, Piazza Rovere, Italia, în cadrul unei expoziţii specializate, „Valdobbiadene D.O.C.G”, până pe 15 aprilie, scrie ştirilocale.md.
Participarea Republicii Moldova la această expoziție a fost posibilă graţie italianului Beniamino Contessotto, care activează în Republica Moldova din 2007. Din cele cinci soiuri de vinuri, patru vor fi autohtone.

„Nu a fost așa de ușor să găsești vinării din Moldova să fie predispuse să participe la o asemenea expoziție. Am așteptat un entuziasm mai mare din partea lor. Probabil dacă evenimentul este mai puțin cunoscut, e mai greu să le atragi. Primele răspunsuri au fost „nu ne interesează Italia, ne interesează Franța”. Eu cred că e o greșeală de strategie. Fiind o vinărie mică, participarea la o astfel de expoziție permite legarea unor relații cu distribuitori, care ulterior ar putea să-ți aducă un venit mai mare”, a povestit Beniamino Contessotto.

Italianul consideră că vinurile autohtone, adică cele care se găsesc doar în țara noastră, ar avea un potențial mai mare pe piața mondială, decât cele întâlnite în toată lumea.

„În Italia se practică producția vinurilor de nișă. În așa mod nu vei concura cu toată lumea, iar vinul autohton va avea și un preț mai mare. În cadrul expoziției vor fi expuse patru vinuri moldovenești autohtone”, a mai spus Beniamino Contessotto.

Pe 14 aprilie vizitatorii vor avea ocazia să deguste acele cinci vinuri din Republica Moldova. Prețul de intrare este de 15 euro pentru o persoană.
 

Postat de: Mihaela Bucătari
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam