Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Iunie 2015 | 11:25
Vin moldovenesc premiat cu aur la un concurs internaţional de profil
Un vin moldovenesc s-a învrednicit de marea medalie de aur la concursul oenologic internaţional „La Selezione del Sindaco” care a avut loc în Portugalia, în perioada 29 - 31 mai 2015. Licoarea din Moldova a acumulat 95 de puncte şi s-a clasat pe primul loc.
La competiţie au participat peste 700 de vinuri din Italia, 500  din Portugalia şi alte 50 din diferite colţuri ale lumii.

Potrivit unui comunicat de presă, Ice Wine Muscat Ottonel roada 2011 este un vin  de calitate matur dulce și este produs în cantitate limitată. Are o culoare vie aurie cu  arome de miere şi fructe tropicale, în special, nuanţe de clementine. Gustul este puternic, dar totodată echilibrat în aciditate.

„La Selezione del Sindaco” este o competiţie internaţională de vinuri care are ca scop susţinerea companiilor şi zonelor care produc vinuri de calitate în loturi mici, între 1000 şi 50 de mii de sticle.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Naţională italiană „Cita del Vino”, sub patronajul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului. Concursul se organizează din 2002 în diferite oraşe italiene. În acest an este pentru prima dată când competiţia are loc în afara Italiei.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam