Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Octombrie 2015 | 11:55
Vinificatorii moldoveni, invitaţi la Festivalul Viei şi Vinului de la Vaslui
Companiile vinicole din Republica Moldova sunt invitate să participe la Festivalul Viei şi Vinului de la Vaslui, România. Evenimentul va avea loc în perioada 6-8 noiembrie.
Potrivit organizatorilor, prin intermediul acestui eveniment se urmărește perpetuarea vechilor tradiții ale județului.

În cadrul evenimentului sunt programate degustări de vinuri, concursuri de vinuri, expoziție cu vânzare a vinurilor și a bucatelor tradiționale, expoziție de utilaje și echipamente folosite în viticultură.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam