Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Iunie 2015 | 15:43
„Vinul Moldovei” - premiat cu 43 de medalii de aur şi argint la un concurs internaţional
Brandul „Vinul Moldovei” a obţinut 43 de medalii de aur şi de argint la cea de a XII-a ediţie a Concursului Internaţional de Vinuri Bucureşti 2015 (IWCB 2015). În cursă s-au înscris vinificatori din 45 de ţări, iar aprecierile au fost oferite de către un juriu internaţional.
„Vinul Moldovei" s-a înscris în concurs cu 161 de mostre de vinuri.

Potrivit lui, Viorel Garaz, expert în cadrul Oficiului Viei și Vinului, calitatea de top a produselor noastre i-a determinat pe membrii juriului să ofere brandului de țară „Vinul Moldovei” 26 medalii de aur și 17 de argint. Aurul obținut în acest an la concurs depășește de aproape trei ori numărul distincțiilor obținute în anul precedent.

Oficialul a subliniat că distincțiile sunt o recunoaștere a standardelor înalte de calitate aplicate la producerea vinurilor noastre și reconfirmă faptul că vinificatorii autohtoni continuă să păstreze vie tradiția legendară a „Vinului Moldovei”. „La concursul Internațional din București au participat circa 30 de companii vinicole naționale, în rezultatul concursului am obținut 43 de medalii de aur și de argint, mult peste numărul de medalii obținut în anul precedent. Avem un portofoliu de vinuri bine defini. Sperăm în anul care vine să avem rezultate și mai bune”, a menționat expertul.

Evenimentul a fost organizat de Oficiul Național al Viei și Produselor Viti-Vinicole (ONVPV) și Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), în parteneriat cu ASER Wineconsulting, sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV).

Mai multe detalii  aflați în reportajul realizat de Radio Moldova Actualități.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam