Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Aprilie 2018 | 16:39
Vinul moldovenesc, „oaspete de onoare” la o expoziţie din Elveţia
Calitatea vinului moldovenesc continuă să câştige recunoaştere în cele mai înalte cercuri ale industriei vinicole la nivel internaţional. În acest an, în premieră, „Wine of Moldova” a fost ales pentru a fi „oaspete de onoare” al celei mai mari expoziţii vinicole din Elveţia, „Arvinis 2018”.
Expoziția se va desfășura la Montreux între 25 și 30 aprilie.

Prezența Republicii Moldova la Montreux este posibilă datorită suportului oferit de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO) și a partenerului strategic, Proiectul de Competitivitate din Moldova finanțat de USAID și Guvernul Suediei.
Postat de: Mihaela Bucătari
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam