Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Martie 2017 | 13:59
Vinul moldovenesc, pe gustul Asiei
Aproape 200 de tipuri de vinuri şi divinuri au putut fi apreciate de vizitatorii Expoziţiei „China Food and Drink Fair 2017”, ce s-a încheiat în oraşul Chengdu din China. Ca urmare, vinificatorii din Republica Moldova au stabilit peste 300 de contacte noi pentru cooperare pe viitor, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Astfel, în anul 2016, în China au fost exportaţi 3,8 mil. litri de vinuri în sumă de circa nouă milioane de dolari, în timp ce în 2015 exporturile au ajuns la 2,6 mil. litri, în sumă de circa șase milioane dolari.

Potrivit directorului Oficiului Național al Viei și Vinului, Gheorghe Arpentin, evenimentul este foarte utile pentru vinificatorii din Republica Moldova.
 
„Expoziția „China Food and Drink Fair 2017” este una dintre cele mai importante pentru piața din China și pentru Asia în general. Aceasta reprezintă o oportunitate pentru a ameliora logistica pentru exporturile moldovenești, pentru ca acestea să ajungă cu un preț mai confortabil pentru consumatorul chinez. A fost o expoziție, din punctul nostru de vedere, utilă și avantajoasă pentru acest sectorul vitivinicol”, a declarat Gheorghe Arpentin.
 
Vinificatorii moldoveni  spun că scopul prezenței lor la expoziție este de a-și întări relațiile cu clienții existenți și de a găsi noi oportunități de export pe piețele  străine.

„Pentru noi această vizită a reprezentat o bună oportunitate de a ne întâlni cu toți partenerii cu care colaborăm pe piețele europene, dar și să ne promovăm pe piața Chinei, încă nouă pentru noi, deși lucrăm mai bine de cinci ani pe această piață”, a spus unul din vinificatori.

La Expoziţia „China Food and Drink Fair 2017” au participat 24 de companii reunite sub brandul de ţară „Wine of Moldova”.
 
Expoziţia se desfăşoară de două ori pe an, la care participă aproape trei mii de exponate din 40 de ţări. Expoziţia este vizitată de peste 300 mii de oameni.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam