Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Martie 2014 | 12:03
Vinul moldovenesc, promovat la Strasbourg
O acţiune de promovare a vinurilor moldoveneşti va avea loc la Strasbourg, în cadrul sesiunii Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei (CALRE).
La evenimentul care va avea loc pe 26 martie sunt așteptate peste 300 de persoane,  membri ai CALRE precum şi reprezentanţi ai diasporei moldovenești în Franța.

Manifestația va avea loc în sediul Consiliului Europei, iar în calitate de oaspeți sunt așteptați preşedintele CALRE, Herwig van Staa, ambasadoarea Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, Tatiana Pârvu, preşedintele Delegaţiei Republicii Moldova la CALRE, Alexandru Ambros, și șeful Biroului pentru relaţii cu diaspora, Victor Lutenco.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam