Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Iunie 2015 | 15:29
Vinuri autohtone, prezentate la pavilionul Moldovei la Milano
Câteva tipuri de vinuri moldoveneşti sunt prezentate în aceste zile la Pavilionul Republicii Moldova la Expo Milano 2015.
„În cadrul expoziției noastre la Milano vrem să facem prezentarea vinurilor din Republica Moldova folosind oportunitatea de a desfășura un forum al miniștrilor Agriculturii din mai multe țări. Ministrul moldovean, Ion Sula, a invitat omologii săi din mai multe țări să viziteze pavilionul Moldovei. Astfel, vom prezenta vinurile noastre, vom povesti despre sectorul vitivinicol, despre dezvoltarea industriei”, a menționat directorul general al Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Dumitru Munteanu.

Oficialul a subliniat că participarea Republicii Moldova  la eveniment nu reprezintă doar o oportunitate unică de a comunica despre ţară, dar şi o platformă pentru promovarea producătorilor locali şi a potenţialului lor de export. „Sper că vom avea peste 50 de oaspeți, vom folosi această oportunitate pentru dezvoltarea exporturilor”, a mai adăugat Dumitru Munteanu.

Inaugurarea oficială a expoziţiei universale Expo Milano 2015 a avut loc la 1 mai. EXPO este una dintre cele mai importante expoziții mondiale generice. Din momentul instituirii, în 1851, evenimentele EXPO au devenit simbol al industrializării și constituie o platformă deschisă pentru demonstrarea progreselor tehnice și tehnologice.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam