Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Octombrie 2014 | 16:32
Vinuri de Nisporeni premiate cu medalii la un concurs internaţional
Şcoala profesională din oraşul Nisporeni a obţinut o medalie de aur şi una de argint la Concursul Internaţional de vinuri din Asia „Asia Wine Trophy 2014”. Instituţia a participat la concurs cu două vinuri produse la vinăria şcolii. La concurs au participat peste trei mii de vinuri din 28 de ţări.
Potrivit Ministerului Educației, medalia de aur a fost oferită pentru brandul „Crescendo”- vin din soiul Chardonnay anul 2012, iar cea de argint, pentru vinul Pinot Noir, producția anului 2011. 

Potrivit directorului școlii, Dumitru Lupei, elevii și profesorii care au participat la toate etapele producerii vinului medaliat vor beneficia de premii din partea conducerii școlii.

Vinăria Școlii Profesionale din orașul Nisporeni servește drept teren practic pentru pregătirea viitorilor vinificatori. Aceasta este echipată cu utilaje moderne, care corespund standardelor europene de calitate şi igienă. Elevii pot studia întregul ciclu de producere a vinului, de la plantarea viţei de vie până la îmbuteliere. Vinăria a fost deschisă în cadrul proiectului Mol.Agri lansat acum nouă ani.

E de menționat că în luna iunie curent, școala profesională din orașul Nisporeni a mai obținut o medalie de aur și una de argint la Concursul Internațional de Vinuri București 2014 (IWCB 2014), ediția a XI-a, la care au participat producători din 19 țări.

La Școala Profesională din Nisporeni își fac studiile în jur de 300 de elevi la meseriile viticultor, apicultor, bucătar, tractorist, mașinist în producția agricolă, etc.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam