Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Decembrie 2014 | 16:18
Vinuri moldoveneşti şi bucate tradiţionale, prezentate la Târgul Internaţional de Caritate de la Sofia de Ambasada Moldovei
Echipa Ambasadei Republicii Moldova la Sofia, Bulgaria, a participat cu un stand naţional în cadrul ediţiei aniversare de 20 de ani a Târgului Internaţional de Caritate de la Sofia.
Evenimentul, care s-a desfășurat la Centrul Internaţional de Expoziţii, a fost organizat de Clubul Internaţional al Femeilor, patronat de preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev.

Membrii misiunii diplomatice moldoveneşti de la Sofia au prezentat vizitatorilor vinuri şi dulciuri autohtone, bucate tradiţionale pregătite personal. Standul şi produsele oferite de echipa Ambasadei Republicii Moldova la Sofia au fost înalt apreciate de vizitatori.

50 de țări și-au expus producția la cele 61 de standuri amenjate în cadrul ediției de anul acesta a Târgului Internaţional de Caritate de la Sofia.

Banii colectaţi vor fi alocaţi pentru proiecte sociale și educaționale. O parte din suma colectată va fi alocată copiilor invalizi, orfelinatelor şi persoanelor în etate.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam