Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Iunie 2015 | 14:44
Vinuri moldoveneşti medaliate cu aur la un concurs internaţional din Portugalia
Vinurile moldoveneşti au fost apreciate cu două medalii de aur şi două de argint la Festivalul Vinurilor Europene şi al Enoturismului. Concursul s-a desfăşurat recent la Palatul Marquês de Pombal din Oeiras, Portugalia, la care au peste 1100 de vinuri din Europa şi Brazilia. Distincţiile vor fi înmânate în cadrul Expoziţiei Mondiale de la Milano din 2016.
Ice-Wine Chateau Vartely Musact Otonel 2011 a câştigat Marea Medalie de Aur, iar Ice-Wine Chateau Vartely Riesling 2011 – Medalia de Aur. Alte două vinuri moldoveneşti s-au învrednicit de medalii de argint.

Participarea ţării noastre a fost asigurată de către compania moldoveanului Simion Croitoru care a declarat pentru Radio Moldova Actualități că la acest concurs au fost prezenți peste 100 de somelieri din toată lumea. „Este o victorie mare pentru mine. Într-o țară precum este Portugalia, cu multe vinuri, o țară cu o  bogată industrie vinicolă această victorie devine și mai importantă. Noi știm să producem vinul bun, de calitate, vinul nostru s-a ales cu 95 de puncte la sută”, a declarat Simion Croitoru.

„Moldova a participat pentru prima dată la acest concurs și putem fi mândri că avem vinuri calitative, portughezii fiind încântați de vinul moldovenesc”, a menționat importatorul vinurilor moldovenești.

În cadrul ceremoniei de închidere a festivalului artiştii de la Centrul de Cultură şi Artă „Trei Culori” au prezentat un bogat concert muzical, acompaniat de formaţia „Maestro”, scrie Ambasada Republicii Moldova la Lisabona.

La eveniment au participat Valeriu Turea, ambasadorul Republicii Moldova, Alexandre Vassalo, ex-ambasador al Portugaliei în Republica Moldova şi Paulo César Sanches Castinhas da Silva Vistas, preşedintele Camerei Municipale Oeiras.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam