Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
07 Decembrie 2017 | 12:25
Vinuri, nuci şi fructe uscate din Moldova vor fi expuse în Japonia
Douăsprezece vinării, trei companii producătoare de miere de albine şi două companii de fructe uscate şi nuci îşi vor expune produsele în cadrul unei expoziţii ce va fi organizată pe 18 decembrie la Tokio (Japonia). Evenimentul este organizat la iniţiativa şi cu finanţarea Organizaţiei de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), în colaborare cu Ambasada Republicii Moldova la Tokio, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la IPN.
Ambasadorul Republicii Moldova la Tokio, Vasile Bumacov, a comunicat că organizarea evenimentului are ca scop promovarea pe piața niponă a producției vitivinicole de calitate și a produselor autohtone cum este mierea de albine, nucile şi fructele uscate.

Potrivit lui Vasile Bumacov, pe piața niponă există o tendință clară de creștere a exporturilor vinurilor moldovenești.
 
În contextul evenimentului va fi organizat și un seminar de prezentare a Republicii Moldova: sectorul agroalimentar, vitivinicol, prezentarea companiilor participante și o recepție de degustare a vinurilor și produselor moldovenești. De asemenea, vor fi promovate și bucatele naționale.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
În această seară, tema talk-show-ului politic „Moldova în Direct” este situaţia drumurilor din capitală şi din ţară, în condiţii de iarnă. Cât de pregătite sunt autorităţile să facă faţă unui nou sezon rece şi cum se planifică reducerea numărului de accidente, aflaţi astăzi, la Moldova 1.
Moldova 1
Anual, pe 20 noiembrie se marchează Ziua Mondială a Drepturilor Copiilor, fiind o şansă de a promova, a creşte gradul de conştientizare şi de a mobiliza fonduri pentru problemele majore pe care le înfruntă copiii din întreaga lume. Despre drepturile copiilor şi nu numai, vorbim astăzi, la „Cine vine la noi?”.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam