Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Mai 2015 | 12:12
Vinuri produse în Moldova, premiate cu cinci medalii de bronz la un concurs de profil
Câteva soiuri de vin produse în Republica Moldova au luat cinci medalii de bronz la cel mai mare concurs de vinuri lume „The International Wine & Spirit Competition”.
Potrivit unui comunicat de presă, peste 200 de experți în vinuri, jurnaliști și somelieri au jurizat vinuri din 90 de țări ale lumii. Astfel, Sauvignon 2014, Rosé de Purcari 2014, Alb de Purcari 2012, Freedom Blend 2011 și Negru de Purcari 2010 au luat câte o medalie de bronz la prestigioasa competiție.

La ediția de anul trecut a concursului, vinăria a luat șase medalii, dintre care o medalie de argint pentru Rara Neagră de Purcari.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam