Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Septembrie 2015 | 16:35
Vinurile autohtone, promovate în Elveţia de oenologul moldovean Ion Gherciu
Vinurile produse în Republica Moldova şi îmbuteliate în Elveţia sub brandul „Vins Bessarabie”, lansat de oenologul Ion Gherciu, sunt primele care încearcă să se afirme pe segmentul micilor producători de vinuri din Elveţia. Producătorul, stabilit în cantonul Vaud din Elveţia şi-a etalat producţia la expoziţia de profil „Comptoir Suisse - 2015”, eveniment care a reunit circa patru sute de participanţi.
Potrivit Ambasadei Republicii Moldova , vinul „Noir de Bessarabie” a obţinut recent „Diploma de Aur” a Concursului International de vinuri Expovina Zurich.

Cu prilejul participării la expoziție, ambasadorul Moldovei la Geneva, Victor Moraru, a exprimat felicitări producătorului moldovean de vinuri pentru persistenţa şi talentul cu care încearcă să promoveze vinurile moldoveneşti pe piaţa elveţiană, urându-i succes în această activitate specifică.
 

Oficialul moldovean a remarcat, de asemenea, aspectul reuşit al spaţiului expoziţional „Vins Bessarabie” care oferă, totodată, o perspectivă istorică asupra cultivării viţei de vie şi producerii de vinuri pe teritoriul dintre Prut şi Nistru de către vinificatori elveţieni din cantonul Vaud.

Mai multe despre oenologul originar de la Orhei care îmbuteliază vin în Elveția și despre brandul său „Vins Bessarabie”, aflați din interviul realizat de TRM.MD.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam