Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Septembrie 2018 | 20:24
Vinurile din Moldova, apreciate de celebra revistă Vogue
Vinurile din Moldova, apreciate de celebra revistă Vogue. Jurnalista Alia Akkam care a vizitat recent ţara noastră a publicat un articol amplu despre cele mai celebre vinuri, vinării, soiuri de struguri, dar şi bucate tradiţionale moldoveneşti, relatează Mesager.
În reportajul intitulat: „De ce Moldova este o destinație vinicolă despre care merită să știi acum” sunt descrise, în detaliu procesele prin care trece licoarea, gustul fiecărui tip de vin, dar şi locuri pitoreşti din ţară, unde se naşte vinul Moldovei. Jurnalista mai scrie că Moldova este una dintre cele mai puțin vizitate țări, dar acest lucru se schimbă rapid, datorită turismului vitivinicol.

„Vinul este seva Moldovei, strugurii - cea mai iubită cultură ce a crescut de-a lungul secolelor”, spune autoarea care expune istoria vinului moldovenesc.
Postat de: Vasile Cojocari
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam